VAKFIMIZIN İFTARLARI YAPILDI

Vakfımızın bu Ramazan Ayına ait iftarları Bölgelerimizde ve İstanbul'da yapıldı. Katılım sağlayan, katkı ve emek sağlayan tüm mezun ve mensuplarımıza teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz hafta sonu da İstanbul'da büyük bir katılımla İftarı gerçekleştirdik.

Beyazıd yerleşkesindeki iftara Türkiye'nin her yerinden katılım sağlayan mezun ve mensuplarımızın yanısıra sivil toplum örgütleri temsilcileri ve özel misafirlerimiz iştirak etti.

İftar programında Siyasal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ünsal SÖZBİR bir selamlama konuşması yaptı.İftarı bekleyen tüm herkese seslendiği konuşmasında:

"Bu Ramazan akşamında bir araya gelmemize vesile olan, Siyasal Vakfı’nın geleneksel iftar programında buluşmaktan ve sizleri ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz… Bu günlere ulaşmamızı sağlayan Allah a Hamd ederken, davetimize uzak yakın demeyip gelen siz dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerli Dostlar,

Geride bıraktığımız bir yıl ülkemiz ve dünya tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir yıl oldu malumunuz. Ülkemizde ramazan bayramından bir hafta sonra 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin bu ülkeye ve bu ülkeye umut bağlamış coğrafyalara ne bedeller ödettiğini hep beraber gördük ve görmeye devam ediyoruz. Gördüğümüz bir şey daha vardı: Millete ait olmayan hiçbir iradenin başarılı olamayacağı. Bu vesile ile vatan için, milli ve manevi değerler için, ülkenin geleceği için canını veren bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyoruz. Allah bu ülkeye, bu millete bir daha böyle bir musibet yaşatmasın. Bu ve benzeri imtihanlardan geçirmesin.
Hepinizin malumu; Siyasal Vakfı olarak biz bu süreçte hep milli iradeden yana, Haktan yana duruş sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz.

Değerli Dostlar,
Dünya daha önce benzerinin pek görülmediği bir zaman dilimini yaşıyor. Ülkeler ve siyasi liderlerin arz ettiği profil, beraberinde beklenmeyen ani krizleri tetikleyecek nitelikte. Özellikle içinde bulunduğumuz coğrafya, liderlik becerileri ile şekillenecek en önemli bölgelerin başında geliyor. İşte Kuzey Afrika, işte Irak ve Suriye, işte Yemen ve şimdi de Katar…

İsteğimiz, hiçbir uluslararası strateji ve kaos avcısı güruhun gizli gündemine yem olmadan, kendi yolumuzu çizmemiz, mazlum ve mahzun milletlerin umudu bir Türkiye’nin inşa edilmesidir.

Bizler; Türkiye’nin hali hazırda en önemli konumlardaki insanlarını yetiştiren ve yetiştirecek olan İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesinin mezunlarıyız. Okulumuz mezunu olmasa da, gönlü bizden yana olan mensuplarımız ile kurduğumuz ve bu günlere getirdiğimiz Siyasal Vakfı’mızın 25. Kuruluş yılındayız.

Geçmiş ve gelecek arasında köprü olan, erdemli ve nitelikli insanların yetişmesine vesile olmak misyonuyla kurulan Çeyrek Asırlık Siyasal Vakfı, dolu dolu bir yılı daha geride bıraktı. Bir yanda mezunlar ve onların sağlam yürüyüşü, öbür yanda rekabetten dolayı her geçen gün daha fazla donanıma ihtiyaç duyan öğrencilerimiz… Mezunlara aidiyet hissini yaşatacak organizasyonlar ile öğrencilere ise kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak tecrübeye dayalı deneysel öğrenme ve entelektüel açılımlar ile destek olmaya gayret ediyoruz.
Bir yandan düzenli dersler, seminerler, paneller ile entelektüel katkı sağlarken, diğer yandan elimizden geldiğince burs, gezi programları ve çeşitli aktiviteler ile de maddi olarak desteklemeye çalışıyoruz…

Gönüllülük esasına dayalı mütevazı bir bütçe ile yürüttüğümüz bu faaliyetlerin katkıya muhtaç olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Siyasal Vakfı tarafındaki bu gelişmelerin en sevindirici yanı her geçen gün öğrenci ve mezunlarımızın bir araya gelme isteğinde görülen artıştır. Kişisel ve ideolojik ön yargılardan arındıkça bu artışın devam edeceğini düşünüyoruz. Bu vesile ile Siyasal Vakfı ile benzer faaliyetleri yürüten ve aramızda yöneticileri bulunan Mezunlar Derneği ile de önümüzdeki günlerde sinerji oluşturacak ortak çalışmaların da artacağını umuyoruz. Netice itibariyle aynı toprağa ekim yapan çiftçiler gibiyiz. Enerjiyi azaltan değil, sinerjiyi artıran bir duruştan İstanbul Siyasallılar kazançlı çıkacaktır…

Sözlerime son verirken; minimum dört yıl değişik duygular ile dolaştığımız ve son iki yıldır iftar yaptığımız bu mekanı kullanımımıza açan Rektörümüz Sayın Pof.Dr. Mahmut AK ve ekibine, iftarın yapılmasında maddi katkı sağlayan başta Nurettin NEBATİ, Ömer KURU, Çetin SEVEN, Mustafa AKBOĞA olmak üzere bütün destekçilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Her buluşmanın birlik, beraberlik, aidiyet, karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirecek vesileler olduğunu belirtir, önümüzdeki etkinliklerde buluşmak dileğiyle, hepinize hayırlı iftarlar dilerim." şeklinde belirtti.

İftar sonrası Vakıf Binamızda sahura kadar program devam etti.